martes, 2 de marzo de 2010

Lectura poética martes 16 de marzo



Joan Duran i Ferrer



(Sitges, 1978) és poeta i bioquímic. En l’àmbit de la creació literària ha rebut diversos premis de poesia, entre els quals el Miquel Martí i Pol amb el poemari Zoòtrop (Publicacions de la UAB, 1998), l'XI Premi Ramon Comas i Maduell de Poesia pel poemari Kore (Cossetània Edicions, 2001), l’XI premi Màrius Torres per Domèstica veritat (Pagès Editors, 2006) i, darrerament, el XIII Miquel Àngel Riera per Natural delit (en procés d’edició). L’any 2004 publicà el poemari Nix, finalista del Rosa Leveroni (Arola Editors, 2004). Paral•lelament ha publicat, també, dues plaquettes: Paisatge Convencional, (Papers de Terramar, 2002), i Assaig d’Àngel (Els ulls de Tirèsies, 2005) i el llibret d’Òpera Bruna de Nit (Arola Editors, 2004), amb música de Xavier Pagès, estrenada al Festival d’Òpera de Butxaca de Barcelona. També ha publicat poemes en diversos llibres conjuntament amb altres artistes i escriptors, com Naxos, en edició de bibliòfil, l’antologia de poesia jove Pedra foguera (Documenta Balear, 2008) o el poemari col•lectiu Els llops (La Garúa, 2009) escrit amb Laia Noguera i Esteve Plantada, i en portals web com barcelonareview o daltabaix poètic. Ha participat en diverses exposicions col•lectives combinant art plàstic i poesia en galeries com René Metras, Pretexto, o l’Espai Pere Stämpfli.
.
Laura Frucella

psicoanalista y escritora nacida en Rosario (Argentina). Reside en Barcelona desde 2002. Ha publicado el libro de relatos Cuentos de aquí y allá (Ed. Homo Sapiens, 2004), con el que obtuvo el primer Premio del Concurso "III Congreso Internacional de la Lengua Española". Cuenta además con artículos editados sobre Educación, Psicoanálisis, Filosofía e Investigación en publicaciones académicas (Revista “Diosa Episteme”, Revista de la Facultad de Psicología de la U.N.R, Rev. Acheronta, entre otras). Ha colaborado con el Diario “La Capital” de Rosario en la columna “Punto de vista”, dentro del suplemento cultural. Algunos de sus cuentos figuran en la obra Pérdida de tiempo, un CD de narraciones de autoras argentinas con la voz de la actriz Mónica Alfonso. Actualmente prepara su primera novela y trabaja en su Tesis de Doctorado en Humanidades en la Universidad Pompeu Fabra.
.
Eduardo Moga

(Barcelona, 1962). Ha publicado los poemarios Ángel mortal (1994), La luz oída («Premio Adonáis», 1995), El barro en la mirada (1998), Unánime fuego (1999; 2ª edición en 2007); El corazón, la nada (1999), La montaña hendida (2002), Las horas y los labios (2003), Soliloquio para dos (2006; 2ª edición), Los haikús del tren (2007), Cuerpo sin mí (2007) y Seis sextinas soeces (2008). Ha traducido a Frank O’Hara, Évariste Parny, Charles Bukowski, Ramon Llull, Carl Sandburg, Richard Aldington, Tess Gallagher, Arthur Rimbaud, Billy Collins y William Faulkner. Practica la crítica literaria en «Letras Libres», «Revista de Libros» y «Turia», entre otros medios. Es responsable de las antologías Los versos satíricos (2001) y Poesía pasión. Doce jóvenes poetas españoles (2004). Ha publicado los compendios de ensayos De asuntos literarios (2004) y Lecturas nómadas (2007). Codirige la colección de poesía de DVD ediciones.